Opbrengst Dokkumer Granaetrally voor stichting Altijd Doen

6 September 2018


Donderdagavond 6 september werd door de voorzitters van de drie serviceclubs van Dokkum een cheque van €2500,- uitgereikt aan de stichting Altijd Doen. Het bedrag was de opbrengst van de Dokkumer Granaetrally die in juni van dit jaar werd georganiseerd. De Dokkumer Granaetrally werd georganiseerd door de drie serviceclubs van Dokkum: de Rotary Dokkum, de Lions Club Noordoost Friesland en Lions-club Dokkum-Bonifatius. 

Lees verder →

Rotaryclub helpt met opzetten van Buurtkamer

24 Augustus 2018

Rotary Dokkum, Stichting Welzijn “het Bolwerk” en stichting AanZet gaan een
Buurtkamer opzetten in Dokkum.
Hun motto is: Ferbynt en beweecht minsken.

De Rotary Club Dokkum helpt de Buurtkamer.
De Buurtkamer is een ontmoetingsruimte voor iedereen die andere mensen wil ontmoeten, een bakje koffie wil drinken of samen een gezellige activiteit wil ondernemen.
De Buurtkamer Dokkum is bedoeld voor inwoners van Dongeradeel en omstreken.
In de Westereen draait al een jaar met succes een Buurtkamer.
Iedereen mag zo binnen lopen. De Buurtkamer Dokkum is vanaf 6 september elke donderdagmorgen geopend van 09:30 uur tot 13:00 uur. Om 12:00 uur is er een gezamenlijke lunch maaltijd.
De feestelijke opening van de Buurtkamer Dokkum is op
donderdag 4 oktober 2018.

Locatie:  Het Bolwerk, Oranjewal te Dokkum
De Buurtkamer Dokkum wordt gerund door vrijwilligers van de Stichting Welzijn “het Bolwerk”  ondersteund de Rotary Club Dokkum.
  
Contactpersoon voor Rotary Dokkum is:
Jan Piet ten Sijthoff, 06 53699243
Email: jp.tensijthoff@gmail.com

Lees verder →

11steden zwemactie

20 Augustus 2018



Helaas moest Maarten op weg naar de laatste van de 11 steden halverwege Burdaard-Dokkum te strijd wegens gezondheidsklachten en oververmoeidheid staken en werd hij voor onderzoek naar ziekenhuis MCL in Leeuwarden gebracht. Zijn toestand bleek gelukkig niet zorgelijk, maar het was niet verantwoord om door te zwemmen. Daarom werd besloten om het massaal toegestroomde publiek in Dokkum op de hoogte te brengen en het podiumprogramma te beëindigen met de bekendmaking van de opbrengst van de actie. Dit bleek uiteindelijk ruim €82.000,00 te zijn, een geweldige prestatie!
Gelukkig was Maarten op de avond wel in staat het grote eindfeest bij te wonen en de totaal opbrengst van zijn actie te onthullen. Ruim €2.500.000,00 is er voor het onderzoek naar kanker bijeengebracht, een geweldige prestatie.

Rotary Dokkum is erg bij dat het uiteindelijk toch zo is afgelopen en er is alom groot respect voor Maarten die een bijna onmenselijke prestatie heeft geleverd. Iedereen die op welke wijze heeft geholpen: Ontzettend bedankt. Met name natuurlijik Gert Oonk en Peter Horsthuis die de organisatie op zich hadden genomen.

In Leeuwarden waren een aantal Roterians aanwezig om het eindfeest mee te maken.
Kijk verder voor een paar foto's

Lees verder →