Bezoek Paignton zeer geslaagd

29 Oktober 2018

Rotaryclub Dokkum bezoekt Engelse zusterclub
Vanuit het Rotary ideaal willen we internationaal begrip, goodwill en vrede bevorderen door leden in contact te brengen met mensen uit andere landen, hun cultuur, gebruiken, aspiraties, problemen etc.
De Rotaryclub Dokkum onderhoudt daarom al bijna 60 jaar vriendschapsbanden met de Rotaryclub Paignton.
Iedere twee jaar vindt er een uitwisseling plaats waarbij leden van deze clubs bij elkaar op bezoek gaan.
Van 26 tot 30 september is een delegatie van de Rotaryclub Dokkum weer op bezoek geweest in Paignton.
Vijftien leden en hun partners hebben de oude vriendschapsbanden weer aangehaald. De deelnemers zijn gastvrij ontvangen door hun gastgezinnen en hebben genoten van een gevarieerd programma.
Het is goed om (opnieuw) kennis te maken met mensen uit een ander land, hun cultuur, gebruiken, aspiraties en problemen. Vooral de gesprekken over de Brexit waren zeer interessant en maakte de nodige emoties los.
Na vier dagen zijn de leden van de Rotaryclub Dokkum met veel indrukken en goede herinneringen huiswaarts gekeerd.
Over twee jaar is het de beurt aan de Rotaryclub Paignton om Het Kanaal weer over te steken.
We zullen ze hier in Dokkum hartelijk ontvangen ongeacht de uitkomst van de onderhandelingen over de Brexit.
Onze vriendschapsbanden zijn al veel ouder dan de relatie van het Verenigd Koninkrijk met de Europese Unie en Rotary overstijgt het huidige gekrakeel over de Brexit.